U bevindt zich hier:

Aanbesteding voor sterkere en energie neutrale Afsluitdijk van start

29 november 2016

Rijkswaterstaat is donderdag 24 november jl. gestart met de aanbesteding voor een sterkere en energie neutrale Afsluitdijk. De Afsluitdijk is al decennia een icoon van de Nederlandse waterbouwkunde. De dijk beschermt Nederland meer dan 80 jaar tegen de zee, maar voldoet inmiddels niet meer aan de huidige normen voor waterveiligheid.

In deze aanbesteding speelt de Marktvisie een belangrijke rol. De Marktvisie is opgesteld door opdrachtgevers als Rijkswaterstaat en opdrachtnemers om de samenwerking te verbeteren. In deze aanbesteding staat samenwerking dan ook centraal.

De aanbesteding verloopt via een concurrentiegerichte dialoog, die de mogelijkheid biedt in overleg met de marktpartijen de uitvraag vast te stellen. Uiteindelijk leidt dit tot een design, build, finance & maintain (DBFM) contract. Dit betekent dat de opdrachtnemer niet alleen verantwoordelijk is voor het ontwerp en de aanleg, maar ook voor de financiering en het onderhoud gedurende 25 jaar na beschikbaarheid van bovengenoemde opdracht.

Rijkswaterstaat richt deze aanbesteding in op het verkrijgen van de beste prijs-kwaliteitverhouding. Hierop stuurt Rijkswaterstaat door middel van EMVI-criteria (Economisch Meest Voordelige Inschrijving). Deze criteria stellen partijen in staat een onderscheidende aanbieding te doen.

Bron: Rijkswaterstaat

Terug