U bevindt zich hier:

Amsterdam wil voor infra geen werk maar partnerschappen aanbesteden

28 februari 2022

Infraprojecten niet langer verspreid inkopen met de laagste prijs als dominant gunningscriterium, maar langdurige partnerschappen aangaan met uitvoerende partijen en samen tot de beste invulling van opdrachten komen. Deze aanpak hanteert het Ingenieursbureau (IB) van de gemeente Amsterdam sinds een aantal jaar.

Het IB bereidt projecten in de infrastructuur en inrichting van Amsterdam voor, brengt deze naar de markt en begeleidt ook de uitvoering ervan. Marten Klein geeft leiding aan deze organisatie. Zijn aandachtsgebied zit onder andere in de relatie die het bureau heeft met leveranciers op de markt.

Partnerschappen met infrabedrijven
Bij het in de markt zetten van infraprojecten is het belangrijkste uitgangspunt voor IB volgens Klein om te doen wat het beste is voor de stad. Dit betreft onder meer het in topconditie houden van de stad, stelt hij. Om dit te bewerkstelligen worden er partnerschappen met infrabedrijven gesloten. “Het is moeilijk om alles wat je precies wil in een aanbesteding te vatten. Daarom is het belangrijk om partners te vinden die de waarden, doelen en belangen die wij hebben serieus nemen en met ons samen zoeken naar mogelijkheden om hier invulling aan te geven. Anderzijds wordt er ook rekening gehouden met de doelen en belangen van de partners.”

In verband met auteursrechtelijke bescherming is alleen een inleiding/ samenvatting van dit artikel beschikbaar. Lees het volledige artikel op infrasite.nl.

Bron:  pianoo.nl, infrasite

Terug