U bevindt zich hier:

Brief Mansveld en Blok aan Tweede Kamer over voortgang Duurzaam Inkopen

21 februari 2014

Staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu) en minister Blok (Wonen en Rijksdienst) hebben op 7 februari een gezamenlijke brief over de voortgang van duurzaam inkopen (milieubeleid) naar de Tweede Kamer gestuurd. In de brief gaan de bewindspersonen in op de ontwikkelingen van duurzaam inkopen die sinds de laatste Kamerbrief van september 2012 hebben plaatsgevonden.

Zo zijn er onder meer green deals gesloten, waaronder de Green Deal Duurzaam GWW en de Green Deal Circulair Inkopen, zijn er binnen het Rijk voorbeeldprojecten geselecteerd om ervaring op te doen met professioneel duurzaam inkopen, wordt er gewerkt aan de inrichting van een centraal loket voor professioneel maatschappelijk verantwoord inkopen en loopt er een onderzoek naar een wijziging van het criteriastelsel.

De beide bewindslieden bespreken in de brief ook de verschuiving van de taken en verantwoordelijkheden ten aanzien van het duurzaamheidsbeleid binnen de Rijksoverheid, en de resultaten van voorbeeldprojecten van het Rijk.

Bron: Pianoo.nl; rijksoverheid.nl

Terug