U bevindt zich hier:

Corvers en Nevi gaan samenwerken rond jurisprudentie-tool

11 juni 2020

Corvers gaat samenwerken met de Nederlandse Vereniging voor Inkopers (kort Nevi) rondom de jurisprudentie-tool die Corvers tot nu toe onder de naam Juris-Lecta aanbood aan haar klanten.
Per heden gaat Nevi de tool - die is omgedoopt tot de Nevi-Corvers InkoopJurisprudent Tool aanbieden aan haar klanten en relaties in de publieke sector.

Lessons learned uit aanbestedingsjurisprudentie

InkoopJurisprudent geeft inkoopprofessionals eenvoudig en structureel inzicht in de lessen die er uit de rechtbankuitspraken te leren zijn voor de inkooppraktijk.

Inkoopprofessionals die zich bezighouden met aanbesteden, hebben met de Nevi-Corvers InkoopJurisprudent tool de mogelijkheid om eenvoudig bij te blijven met de jurisprudentie voor de inkooppraktijk. De tool geeft inzicht in mogelijke probleemgebieden en helpt aanbestedende diensten problemen bij aanbestedingen te voorkomen.


Nevi: "Voor onze leden en klanten echt van toegevoegde waarde"

“Vanuit Nevi faciliteren we het ontwikkelen van procurement skills en bieden we tools om inkoopprofessionals in hun dagelijkse werk te ondersteunen. Daarin zochten we nog naar een goede invulling op het gebied van jurisprudentie. InkoopJurisprudent is op dat gebied de perfecte oplossing. Er bestaan uiteraard al producten op de markt die juridische samenvattingen bieden. Maar dat is niet wat wij zochten. Een juridische samenvatting is doorgaans nog steeds een document van vele pagina’s waarbij je als inkoper moet zoeken naar wat de uitspraak concreet voor jouw eigen inkooppraktijk betekent. InkoopJurisprudent kent een totaal andere insteek. Het biedt inkopers korte, leesbare sheets. Praktijkgericht inzicht van alleen die uitspraken die voor hun inkooppraktijk mogelijk gevolgen kan hebben. Met deze kennis kunnen ze voorkomen dat ze dezelfde fouten maken waardoor rechtszaken voorkomen kunnen worden. Dat is voor onze leden en klanten echt van toegevoegde waarde,” aldus Erik van Assen, manager Tools.

Stephan Corvers van Corvers Procurement Service BV: “Nevi heeft gekozen voor deze aanvulling op hun dienstverlening omdat dit product in nauwe samenspraak met inkopers en praktijkjuristen vanuit de praktijkbehoefte is opgezet en verder is ontwikkeld. Hiermee is het product direct inzetbaar voor de leden en klanten in de publieke sector.”

 

Foto-digitaal-ondertekenen.png

Op 9 juni tekenden Stephan Corvers (links op de foto) en - namens Nevi - Jeroen Hulsman (rechts op de foto) Jde samenwerkingsovereenkomst op afstand digitaal, maar in de toekomst gaan Corvers en Nevi in nauwe samenwerking verder.

InkoopJurisprudent is opgebouwd uit drie onderdelen:


• Practicals
Een selectie van de gepubliceerde uitspraken op het gebied van inkoop en aanbesteden wordt
door een team van aanbestedingsexperts verwerkt tot korte, makkelijk leesbare en overzichtelijke leerdocumenten (Practicals). Anders dan juridische samenvattingen, bevatten deze Practicals puur de praktische leerpunten van de uitspraak voor de dagelijkse inkoop- en aanbestedingspraktijk. De Practicals worden maandelijks toegestuurd per mail. Daarnaast zijn ze toegankelijk via de online portal, waarin leden eenvoudig kunnen zoeken op bepaalde onderwerpen. De InkoopJurisprudent Practicals geven inzicht in welke fouten bij aanbestedingen dienen te worden vermeden en welke keuzemogelijkheden er in bepaalde probleemsituaties zijn.

• Webinars
Minimaal twee maal per jaar wordt via gratis webinars exclusief voor de gebruikers van InkoopJurisprudent een selectie van leerpunten uit de jurisprudentie verder uitgediept waarbij deelnemers de gelegenheid hebben om concrete vragen te stellen.

• Graphics
De InkoopJurisprudent – Graphics geven een cijfermatige en grafische analyse van alle uitspraken op het gebied van aanbesteden in Nederland. Een jaarlijkse factsheet geeft inzichten op basis waarvan strategische keuzes rondom aanbestedingen kunnen worden gemaakt.

InkoopJurisprudent is opgezet en bedoeld voor inkoopprofessionals binnen de publieke sector die zich bezighouden met aanbesteden. Daarnaast kan de tool ook interessante inzichten bieden voor de opdrachtgever (compliance binnen organisaties) en voor inschrijvende partijen (bijv. tenderteams).

Gratis webinar InkoopJurisprudent

Op dinsdagochtend 7 juli (11 uur) organiseren Nevi en Corvers het gratis webinar Trends en Ontwikkelingen in aanbestedinsjurisprudentie. Het webinar inzicht geeft in de trends en ontwikkelingen rond aanbestedingsjurisprudentie en laat je kort kennismaken met de vele mogelijkheden van deze nieuwe tool.
Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

Meer informatie en introductie-aanbod

Kijk voor meer informatie over InkoopJurisprudent en het introductie-aanbod op www.nevi.nl/tool/inkoopjurisprudent-tool


Over NeviNevi_brandclaim_onder-RGB.jpg

Nevi is het kennisnetwerk voor inkoop, contract- en supply management. Gevoed door visies en inzichten uit bedrijfsleven, publieke sector onderwijs en wetenschap bundelen en duid Nevi alle facetten van procurement. Nevi deelt die diepgaande kennis: in de vereniging van 7.000 professionals die elkaar inspireren en stimuleren. In doelgerichte opleidingen, trainingen en events voor iedereen die verder wil in het mooie inkoopvak. En in innovatieve krachtenbundelingen met maatschappelijke en commerciële partners. Zo brengt Nevi, gezamenlijk, procurement naar een hoger niveau. Nevi. Procurement in perspectief. Meer informatie: www.nevi.nl.

Terug