U bevindt zich hier:

Corvers en Vtrek ondertekenen Green Deal Circulair Inkopen

11 juni 2018

Op donderdag 7 juni ondertekenden Corvers en Vtrek samen met de Rijksoverheid en zeker 50 publieke en private bedrijven en organisaties de Green Deal Circulair Inkopen 2.0 van initiatiefnemers MVO Nederland, NEVI, PIANOo en Rijkswaterstaat. De deelnemers vertegenwoordigen samen ruim 100 miljoen aan inkoopkracht.

green-deal.jpg

De Green Deal Circulair Inkopen (GDCI) is een resultaatgericht netwerk. Deelnemers aan de GDCI doen praktijkervaring op met circulair inkopen en delen dit tijdens de bijeenkomsten en in werkgroepen.

green-deal-2.jpg

In deze Green Deal Circulair Inkopen werken de deelnemers samen aan het versnellen van de circulaire economie door de inzet van het inkoopinstrument. Circulair inkopen leidt tot nieuwe contractvormen en businessmodellen. De Rijksoverheid moedigt dit aan.

Met de Green Deal Circulair Inkopen 2.0 wordt voortgebouwd op de ervaringen van de afgelopen vier jaar en wordt middels opschaling van de pilotprojecten een stevige vraag gecreëerd naar circulaire diensten en producten. Waar in de eerste variant al voor ruim €100 miljoen circulair werd ingekocht, is de verwachting dat dit in de nieuwe Green Deal ruimschoots wordt overschreden, mede door het groeiend aantal deelnemers.

green-deal-3.jpg

Aanmelden voor deelname aan de Green Deal Circulair Inkopen kan door het formulier in te vullen. De Green Deal Circulair Inkopen 2.0 staat open voor alle publieke en private organisaties die circulair willen inkopen.

Terug