U bevindt zich hier:

EAFIP biedt gratis ondersteuning bij innovatiegerichte aanbesteding

5 oktober 2021

EAFIP, het Europese initiatief voor ondersteuning bij innovatiegericht inkopen, lanceert om de 3 maanden een nieuwe oproep waarmee u gratis ondersteuning kunt aanvragen. Aanbestedende diensten die een concreet innovatieproject starten, of gestart zijn, kunnen hun project aanmelden voor gratis ondersteuning. Deze derde fase is momenteel open tot 11 januari 2022.

U kunt hulp ontvangen bij uw innovatiegerichte aanbesteding van ICT-gebaseerde oplossingen. Prioriteit ligt bij aanbestedingen op het gebied van ICT-gebaseerde oplossingen. Denk aan digitale technologieën zoals Blockchain, Artificial Intelligence en Cybersecurity. Hetzelfde geldt voor ICT-oplossingen die bijdragen aan de Europese Green Deal. Het EAFIP verwelkomt verder innovatieopdrachten die vallen onder nationale digitale / ICT-strategieën.

Wat houdt de ondersteuning in?
EAFIP biedt technische en/of juridische begeleiding bij de voorbereiding en uitvoering, waaronder:

  • Bepalen van een geïdentificeerde inkoopbehoefte die kan worden aangepakt met innovatieve oplossingen
  • Voorbereiding en uitvoering van een in de EU gepubliceerde open marktconsultatie
  • Opstellen aanbestedingsstukken
  • Het beantwoorden van vragen van potentiële inschrijvers op elk moment tijdens het proces
  • Ondertekening van contracten met de geselecteerde ondernemer(s), rekening houdend met de relevante bepalingen in de Europese en nationale wetgeving inzake overheidsopdrachten.


De exacte inhoud van de ondersteuning aan de geselecteerde aanbesteder wordt per geval bepaald in overleg met de Europese Commissie. Innovatiepartnerschappen komen niet in aanmerking voor ondersteuning via EAFIP. Verder bestaat de ondersteuning niet uit een financiële vergoeding van activiteiten die door de aanbesteder worden uitgevoerd.

Ondersteuning aanvragen
EAFIP - Application for Assistance

Deadline voor deze ronde is 11 januari 2022.

Voor meer informatie over EAFIp klik hier en/of zie www.eafip.eu 

Zie ook:
EAFIP WEBINAR-WORKSHOP:  Strengthening EU Strategic Autonomy and Resilience through Innovation Procurement

Terug