U bevindt zich hier:

European Innovation Procurement Awards open voor inzendingen

11 mei 2022

De Europese Commissie heeft de inschrijving voor de European Innovation Procurement Awards geopend. Het is de tweede keer dat deze prijzen worden uitgereikt aan toonaangevende publieke en private inkopers. Aanmelden kan tot en met 22 juni 2022.

De wedstrijd onderstreept het belang van een nauwe samenwerking tussen inkoper en leverancier om innovatieve oplossingen op de markt te brengen. Vorig jaar won Waterschapsbedrijf Limburg een van de prijzen.

Criteria
Criteria bij de European Innovation Awards zijn onder meer: transformatie richting innovatiegericht inkopen, innovatieve manieren voor efficiëntere en effectievere diensten, bevordering van synergieën en samenwerking en de maatschappelijke impact met nadruk op digitale transformatie en Green Deal.

3 Categorieën
De prijzen worden uitgereikt in 3 categorieën:

  • Innovation Procurement Strategy
  • Facing societal challenges’
  • Procurement leadership

Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) won in 2021 de eerste prijs in de categorie ‘Facing societal challenges’. Het project is in de uitvoering  ondersteund door Corvers in het kader van de gratis support onder de vlag van het European Assistance for Innovation Procurement (EAFIP) initiatief. 

Prijzen
In elke categorie wordt de winnaar beloond met 75.000 euro en de tweede-prijs winnaar met 25.000 euro. Verder krijgen de prijswinnaars de kans om hun experimenten te demonstreren, inspiratie op te doen uit ervaringen van andere Europese inkopers en nieuwe benaderingen te leren kennen.

Meer informatie
Meer over de 3 prijscategorieën en hoe je één van de 6 beschikbare prijzen kunt winnen.

Terug