U bevindt zich hier:

Gemeente Helmond koopt als beste verantwoord in

2 januari 2018

Gemeente Helmond koopt als beste in Nederland verantwoord in en is daarmee de winnaar van de KoopWijsPrijs. Dat is de prijs voor de overheid die in nieuwe plannen het meest rekening houdt met het opnieuw gebruiken van grondstoffen. In de gemeente Helmond werden zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van het stadskantoor en wordt alleen nog uit biologisch afbreekbare koffiebekers gedronken. Dit scheelt enorm veel in CO2-uitstoot: 9600 kilogram.

Op het Maatschappelijk Verantwoord Inkopen-congres in Maarssen ontving de gemeente Helmond de prijs van staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, Stientje van Veldhoven. “De vele inzendingen bewijzen dat gemeenten en andere overheden steeds enthousiaster worden over verantwoord inkopen. Dat is belangrijk, want samen zijn wij een grote inkoper die echt wat kan veranderen.”, aldus van Veldhoven.

De KoopWijsPrijs is oorspronkelijk bedacht door de Tweede Kamer en wordt georganiseerd door de Rijksoverheid. De prijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. Onder de genomineerden vielen onder andere Gemeente Eindhoven, Provincie Zeeland, Waterschap Scheldestromen en Gemeente Almere en Instituut Fysieke Veiligheid. Niet alleen de winnaar werd geroemd door de staatssecretaris, ook de overige genomineerden ontvingen complimenten en steun.

Bron: Rijksoverheid

Terug