U bevindt zich hier:
Gratis ondersteuning bij uw aanbesteding van innovatie vanuit het European Assistance for Innovation Procurement initiatief

Gratis ondersteuning bij uw aanbesteding van innovatie vanuit het European Assistance for Innovation Procurement initiatief

27 februari 2020

Het European Assistance for Innovation Procurement (eafip) initiatief lanceert eerste nieuwe oproep van 2020. Ook ICT-gerelateerde Green Deal aanbestedingen komen dit jaar in aanmerking.


Deze nieuwe call roept aanbestedende diensten uit alle EU-lidstaten die een concreet project gestart zijn of binnenkort starten rondom het aanbesteden van innovatie via een Pre-Commercial Procurement (PCP) of Procurement of Innovative Solution (PPI) op om zich aan te melden voor gratis ondersteuning bij hun project.

In 2020 zullen minimaal drie nieuwe aanbestedingsproject van innovatieve ICT-oplossingen worden geselecteerd om te profiteren van gratis technische en/of juridische ondersteuning bij hun project.

High-impact en Green Deal ICT-oplossingen
Waar in voorgaande jaren de focus lag op innovatie-aanbestedingen van high-impact ICT-oplossingen zoals Blockchain, Artificial Intelligence en Cybersecurity heeft de EU besloten voor 2020 daarnaast ook prioriteit te geven aan ICT-gerelateerde aanbestedingen van innovatie die de doelstellingen van de Europese Green Deal ondersteunen en leiden tot duurzame en of circulaire oplossingen.
EAFIP verwelkomt daarnaast ook innovatie-opdrachten (PCP en PPI) onder nationale digitale / ICT-strategieën. 

Meer over de voorwaarden en selectiecriteria vindt u hier.
Meer over de ondersteuning via eafip vindt u hier.

Meld u aan voor de gratis ondersteuning bij uw project via:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EAFIP2020

Deadline voor deze eerste selectieronde van 2020 is 15 april 2020

Het eafip-initiatief is een initiatief dat door de Europese Commissie wordt gefinancierd en waarbij gratis ondersteuning wordt geboden aan aanbestedende diensten uit EU-lidstaten bij het starten en uitvoeren van aanbestedingen van ICT-gerelateerde innovatie.
Eafip staat onder leiding van Corvers. Corvers is reeds vanaf 2015 de door DG CNECT aangewezen uitvoerder van de eafip ondersteuning.

EAFIP-1st-call-anouncement.jpg

Terug