U bevindt zich hier:

Inkopen met Impact bij Dienst Justitiële Inrichtingen

1 december 2016

Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) heeft te maken met allerlei soorten leveranciers. Te denken valt aan leveranciers van voedingsmiddelen, kantoorartikelen, bedrijfskleding, energie, ICT en beveiliging. Het was gebruikelijk met deze leveranciers aan de deur af te rekenen weer uit te zwaaien. Vanaf 1 januari gaan de leveranciers echter bijdragen aan de organisatiedoelstellingen van DJI. Inkopen met impact, wordt dat door DJI genoemd.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen gebeurt binnen DJI al volop. Denk bijvoorbeeld aan de betaald-voetbalclubs die gedetineerden ondersteunen en hen ruimte bieden voor scholing en stages. Een goed voorbeeld is ook de PI Rotterdam die sportscholen uit de regio binnen de muren uitnodigde om ze kennis te laten maken met fitnessinstructeurs die in detentie zijn opgeleid. In elk geval één ex-gedetineerde heeft op deze manier een baan gevonden.

De afdeling Inkoopbeleid en Strategie van DJI is van plan niet alleen nieuwe partijen, bedrijven en organisaties binnen de muren te halen van, maar ook te kijken of al die bedrijven met wie zij soms al jaren zaken doen een steentje kunnen bijdragen.

Bron: DJI

Terug