U bevindt zich hier:

Kritiek op opdrachtverlening renovatie Binnenhof

24 april 2019

De discussie rondom de wijze waarop de opdrachtverlening voor de renovatie van het Binnenhof is gelopen, is volop losgebarsten. Diverse deskundigen hebben forse kritiek geuit. 

Vanwege de veiligheidaspecten rondom het het Binnenhof, was er géén openbare besteding voor architecten en aannemers voor het renovatieproject. De wijze waarop de opdrachtverlening nu is gedaan riekt naar vriendjespolitiek zo stellen diverse deskundigen. 

Rijksbouwmeester Floris Alkemade - voormalig partner van architectenbureau OMA - droeg OMA-architect Ellen van Loon aan voor de renovatie van de Tweede Kamer. Onverantwoord, menen aanbestedingsdeskundigen: “Je kunt niet de schijn van belangenverstrengeling corrigeren als je zonder goede aanbestedingsprocedure een oud-collega uitkiest", aldus Elisabetta Manunza, hoogleraar Europees en Internationaal Aanbestedingsrecht van de Universiteit Utrecht

Chris Jansen, hoogleraar privaatrechtelijk bouwrecht, stelt dat een openbare aanbesteding voor het project wél had gekund, ‘zonder dat aan alle kandidaten informatie behoeft te worden prijsgegeven’. Volgens Jansen moet een overheid niet te makkelijk naar het ‘paardenmiddel van de geheimverklaring’ grijpen.

In verband met auteursrechtelijke bescherming is alleen een inleiding/ samenvatting van dit artikel beschikbaar. Lees het volledige artikel op:  www.ad.nl

Bron: AD.nl

Terug