U bevindt zich hier:

Ministerie van Defensie wint KoopWijsPrijs 2020

15 december 2020

Het ministerie van Defensie heeft de KoopWijsPrijs 2020 gewonnen met de aanbesteding van tropenkleding gemaakt van PET flessen voor de Koninklijke Marine. Het project is zeker baanbrekend te noemen en zet hiermee de toon voor de kledingindustrie om zich op te schalen. De prijs is een initiatief van de Rijksoverheid voor het meest vooruitstrevende project op gebied van Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI). Naast het ministerie van Defensie waren de gemeente Leiden en de gemeente Noordenveld genomineerd.

De prijs is donderdag 10 december 2020 uitgereikt door Maarten van Kesteren (Senior Beleidsmedewerker ministerie van Infrastructuur en Waterstaat), namens Esther de Kleuver, Directeur Duurzame Leefomgeving en Circulaire Economie (ministerie van Infrastructuur en Waterstaat), tijdens het jaarlijkse MVI-congres en werd door Kelly Meyer, projectinkoper KPU bedrijf, ministerie van Defensie, digitaal in ontvangst genomen. 'We gaan door met deze manier van aanbesteden. Met deze mooie tool in handen kunnen we de markt nog meer innoveren. Op weg naar nog meer duurzaamheid.'

De KoopWijsPrijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een ambitieus, vernieuwend of anderszins opvallend project op gebied van MVI.

Genomineerden
Dit jaar hebben 8 organisaties een project ingediend. Stuk voor stuk mooie voorbeelden waar echt impact gemaakt is. Uit deze inzendingen zijn in oktober 3 genomineerden geselecteerd door een jury bestaande uit, VNO-NCW, MVO Nederland, Nevi, stichting Social-EnterpriseNL en stichting Natuur en Milieu. Criteria bij deze keuze waren mate van impact, aantal MVI-doelstellingen behaald met doel, en betrokkenheid van de organisatie.

Naast ministerie van Defensie, heeft de Gemeente Leiden alles uit de kast getrokken en de laatste state of art toegepast met de aanbesteding van bushokjes. Ook werd de gemeente Noordenveld genomineerd dankzij hun kennis van inkoop en aanbesteden gekozen voor een andere wijze van percelenindeling.

Van alle genomineerden is een videoportret gemaakt.

De prijs
Ministerie van Defensie wint een MVI-workshop op maat van PIANOo en de KoopWijsPrijs-trofee. Deze duurzame prijs is ontworpen door lokaal ontwerpbureau de Kabelfabriek en is gemaakt van duurzaam hout en hergebruikt kunststof.

Bron:  Pianoo.nl

Terug