U bevindt zich hier:

PIANOo Congres 2019: samenwerken, samen mislukken, samen leren

13 juni 2019

Op donderdag 6 juni vond het Pianoo Congres 2019 plaats. Doel van het congres - kennis delen over inkoop en aanbesteden  - al jaren de spil van het jaarlijkse PIANOo congres. Dit jaar ging het naast inkoopsuccessen, nadrukkelijk ook om de briljante mislukkingen. Een goed voorbereide poging om waarde te creëren, maar met een andere uitkomst dan gepland en met een leereffect, lichtte Chief Failure Officer Paul Iske dit begrip toe. Iske opende het congres dat dit keer plaatsvond in de Fokker Terminal in Den Haag. Ruim 700 inkoopprofessionals in de publieke sector namen deel aan het congres.

Na het plenaire ochtendprogramma hadden deelnemers de keuze uit 33 deelsessies, variërend van praktijkvoorbeelden tot colleges door hoogleraren. Stephan Corvers van Corvers Procurement Services was gevraagd twee van sessies in te vullen op het gebied van het aanbesteden van innovation (innovation procurement). Eén sessie betrof het onderwerp ‘Risicoverdeling tussen overheid en markt bij inkoop van innovaties’. De tweede bijdrage betrof de sessie ‘EAFIP; nieuwste geïntegreerde methodieken voor innovatiegericht inkopen’.

Tijdens deze laatste sessie kondigde Stephan Corvers namens eafip de twee projecten op het gebied van aanbesteden van innovatie aan die vanuit het Europese eafip-initiatief zijn geselecteerd om gratis ondersteuning bij hun project te ontvangen. Daarnaast kondigde hij aan dat een nieuwe call for assistance op dit moment open is, waarbij ook andere aanbestedende diensten ondersteuning bij hun project kunnen aanvragen. Meer hierover is te vinden op: www.eafip.eu.

Meer over het Pianoo-congres hier

 

 

Terug