U bevindt zich hier:
Publieke lezing:  Pricing Strategies in Cloud Computing

Publieke lezing: Pricing Strategies in Cloud Computing

31 augustus 2016

 


De afgelopen jaren hebben de hoge vaste kosten en de overcapaciteit van IT-infrastructuren geleid tot het ontstaan en sterk groeien van cloud computing, aangezien deze oplossing snel en gemakkelijk kan voldoen aan de vraag naar een verscheidenheid van diensten zonder dat gebruikers zwaar hoefden te investeren. Door zijn aard bracht cloud computing een aantal zaken boven tafel zoals data security en het beheer en bestuur binnen het mondiale scenario. Meer recentelijk trok het vraagstuk van prijsstrategieën bij cloud computing de aandacht van de belangrijkste actoren en academici. Vooral het alom toegepaste prijsmodel genaamd ‘pay-as-you-go’, of  ‘pay-per-use’ staat momenteel in de belangstelling en wordt betwist als zijnde de meest geschikte methode om gebruikers kosten door te belasten. In de lezing zullen de belangrijkste prijsmodellen worden uiteengezet en zal inzicht gegeven worden in zowel de voordelen als beperkingen van de diverse modellen.

Over de spreker
De lezing wordt gehouden door professor Nicola Dimitri. Nicola Dimitri bekleed de Corvers-MSM leerstoel Innovation Procurement aan de Maastricht School of Management (MSM) – ingesteld per januari 2016. Hij is daarnaast hoogleraar Economie aan de Universiteit van Siena (Italië), gasthoogleraar aan het Institute for Advanced Studies (IMT) in Lucca (Italië) en bij de Computer Science Department van de Universiteit van Liverpool (UK) en Life lid van Clare Hall College (Cambridge-UK). Voorheen was hij vice-rector van de Universiteit van Siena. Nicola Dimitri is off counsel bij Corvers.

Vrij toegankelijk – vooraf registreren
De lezing is in het Engels en is vrij en gratis toegankelijk voor geïnteresseerden. U dient zich wel vooraf te registreren als bezoeker van de lezing. Om de lezing bij te wonen kunt u zich registreren via deze link (zie formulier onderaan de pagina).  

Datum:                6 Oktober 2016
Tijd:                    14:00
Plaats:                 Maastricht School of Management, Endepolsdomein 150, Maastricht
Lezing door:         Nicola Dimitri, Corvers-MSM Chair in Innovation Procurement
                         Maastricht School of Management and University of Siena

Registratie om lezing bij te wonen

Terug