U bevindt zich hier:

Rijkswaterstaat koppelt prestatiemeten los van tender, maar blijft wel loten

5 december 2018

Rijkswaterstaat beperkt het meten van prestaties tot alleen de samenwerking op een bouwproject, maar stopt niet helemaal met loten. De opdrachtgever neemt bijna alle aanbevelingen uit de markt over om de tenderstrategie aan te passen en geschikte kandidaten niet bij voorbaat uit te sluiten. NoMax wordt de standaard voor nieuwe toetreders.

“Dit is een feestje. Hopelijk gaat deze strategie ook werken voor andere dossiers”, reageert Philip van de Nieuwenhuizen van MKBInfra vrijdag direct na afloop van de presentatie van de ‘Marktdialoog prestatiemeten’ waar hij net had gehoord dat Rijkswaterstaat zijn inkoopmethode gaat aanpassen. “Het bewijs dat de Marktvisie echt werkt en zo verschillende partijen elkaars belangen respecteren en op een volwassen manier kunnen werken aan oplossingen”, viert Edwin Lokkerbol van de Waterbouwers de bereikte resultaten.

In verband met auteursrechtelijke bescherming is alleen een inleiding/ samenvatting van dit artikel beschikbaar. Lees het volledige artikel op Cobouw.nl

Terug