U bevindt zich hier:

Sportaanbestedingen veel te rigide

12 juli 2018

De Aanbestedingswet wordt door veel gemeenten ‘te rigide geïnterpreteerd’ bij de inkoop van sportvoorzieningen. Dit gebeurt ‘uit onwetendheid of uit angst niet volgens de regels te handelen,’ zo stelt de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) in een leidraad voor ‘sportief aanbesteden’.

Het angstvallig vasthouden aan de regels leidt ertoe dat ‘wensen en dromen van de plannenmakers niet kunnen worden uitgevoerd en de burger niet krijgt wat hij had gewenst’. Bovendien gaat er nog veel fout bij aanbestedingsprocedures, constateert de vereniging. Dat heeft te maken met onder meer gebrek aan communicatie met de markt en ‘zelfs wederzijds wantrouwen’.

Gouden regels - Beter aanbesteden
De VSG heeft in het document Sportief Aanbesteden ‘gouden regels’ geformuleerd voor sportaanbestedingen, die zijn afgestemd op en een uitwerking van de actieagenda Beter Aanbesteden die in februari door staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken in ontvangst is genomen.

(In verband met auteursrechtelijke bescherming is alleen een samenvatting van dit artikel beschikbaar. Lees het gehele artikel op gemeente.nu via onderstaande link.)

Bron: gemeente.nu 

Terug