U bevindt zich hier:

Standaardisatieplatform e-factureren gelanceerd door e-invoicing partners

15 maart 2018

Overheden en andere overheidsorganisaties zijn vanaf 17 april 2019 verplicht om e-facturen van ondernemers te accepteren. De verplichting volgt uit richtlijn 2014/55 inzake elektronische facturering voor overheidsopdrachten.

Op 3 april 2018 wordt het ‘Standaardisatieplatform e-factureren’ gelanceerd. Het doel van het platform is om gezamenlijk één heldere boodschap naar buiten te brengen over de toepassing van de Europese e-facturatie norm EN16931-1 (de kernfactuur). Daarnaast is het de bedoeling dat het platform de implementatie en het gebruik van de norm in Nederland bevorderd. De implementatie moet uiterlijk 18 april 2019 een feit zijn.

Het initiatief om het ‘Standaardisatieplatform e-factureren’ te lanceren wordt ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat vanwege het maatschappelijke belang. Door de bundeling van krachten van de initiatiefnemers van het standaardisatieplatform kan er nu veel efficiënter gewerkt worden. Dat geldt o.a. voor de communicatie richting belanghebbenden zoals softwareleveranciers en ICT-dienstverleners.

Voor meer informatie over de Europese norm voor e-factureren klik hier om naar een eerder nieuwsbericht te gaan.

Bron: stpe.nl

Terug