U bevindt zich hier:

Uitwisselingsprogramma “Public Procurement of Innovation Platform” gestart

21 maart 2014

De Nederlandse inkoper is uitgenodigd om zich in te schrijven voor het uitwisselingsprogramma van Het Public Procurement of Innovation (PPI) Platform. Het Innovatieplatform is ontwikkeld als een online hub die overheden, aanbesteders, beleidsmakers, onderzoekers en andere belanghebbenden helpt hun krachten te bundelen ten aanzien van Public Procurement of Innovation(PPI) en Pre-Commercial Procurement (PCP).

Inkopers kunnen, met ondersteuning van het PPI Platform, afreizen naar een buitenlandse innovatieve aanbestedende diensten om een breder inzicht te krijgen in en ervaring op te doen met PPI en PCP. Hiermee kunnen zij nieuwe manieren van denken ontwikkelen ten aanzien van beide wijzen van aanbesteden. Tevens wordt hiermee de mogelijkheid geboden om te zien hoe ingekochte innovaties in de praktijk functioneren.

Op dit moment zijn er drie mogelijkheden voor een uitwisseling: Turijn (Italië), Birmingham (UK) en Réseau des acheteurs hospitaliers d'Ile de France, in Parijs (Frankrijk). Een kort profiel van deze aanbestedende diensten is te vinden op de website van het Public Procurement of Innovation (PPI) Platform.

Bron: pianoo.nl; innovation-procurement.org

Terug