U bevindt zich hier:

Verslag van Algemeen Overleg van 18 januari 2017 over duurzaamheid en milieu

9 februari 2017

Op 18 januari 2016 sprak de Tweede Kamer in een Algemeen Overleg met staatsecretaris Dijksma over duurzaamheid. Er werd onder meer gesproken over het ambitieniveau van overheden bij duurzaamheid (het Manifest), keurmerken voor duurzame producten, biobrandstof en CO2-reductie. Het verslag hiervan is vastgesteld op 2 februari 2017.

Tijdens het overleg heeft de staatssecretaris onder meer de volgende toezeggingen gedaan:

  • De staatssecretaris zegt toe dat in de brief die de minister van Economische Zaken in april van dit jaar aan de Kamer stuurt over de monitoring en benchmarks in het kader van het maatschappelijk verantwoord inkopen, zal worden ingegaan op de manier waarop CO2 daarin wordt opgenomen.
  • De staatssecretaris stuurt rond de zomer van 2017 de Kamer een brief over de manier waarop schaarse grondstoffen opgenomen zullen worden in de criteria.
  • De staatssecretaris zal in de brief aan de Kamer over grondstoffen ingaan op de vraag hoe de topsectoren en CO2 bij het transitieprogramma zullen worden betrokken.
  • De staatssecretaris stuurt voor de zomer van 2017 een brief met daarin haar plannen ten aanzien van keurmerken in wereldwijd verband, onder andere voor hout en cacao, en ook in verband met biobrandstoffen.

Bron: Tweede Kamer

 

Terug